עקבו אחרינו
ברשתות החברתיות:
לפרטים נוספים
צלצלו:
050-756-0642
[email protected]
לפרטים נוספים צלצלו: 050-756-0642
[email protected] או שלח לנו וואטסאפ

אגח אי.די.בי-שווה קנייה?

מנהל הפורטל,עינב כהן, מסביר למה קנייה של אג"ח אי.די.בי תלויה גם בהשקפה של כל אחד מאיתנו ולא רק בעניין כלכלי. (21-5-2012)
אגח אי.די.בי-שווה קנייה?

 עינב כהן

 נתחיל בזה שאין בנאמר המלצה לרכישה כלשהיא, אבל נקודת מחשבה אחרת יש בוודאות.

נוחי דנקנר יצא במוצ"ש לערוץ 2 ואמר: "לא התקיים אצלנו מעולם דיון, לא היתה ישיבה, לא הייתה שיחה ביני לבין מנהל כלשהו בקבוצה על אפשרות בכלל של הסדר חוב, תספורת, תסרוקת או משהו מהסוג הזה. יש לנו בקבוצה סכומים נזילים שדי בהם כדי לשרת את כספי האג"ח לפחות לשנה וחצי שנתיים והשוק לדעתי מעריך אותנו לא נכון. אנחנו חזקים יותר מאיזה דימוי או קו תקשורתי שקיים כעת. אני לא רוצה לתת המלצות למשקיעים - וזה לא תפקידי - אבל אני בעצמי קונה מניות של אי.די.בי אחזקות".
 

המשפט הנפוץ היום ע"י מנהלי ההשקעות בנוגע לאגחים הוא :"השוק יודע טוב מכולם כמה האגחים שווות". באמת? אז כיצד אפשר להסביר אגחים שנשחטו ב2008 ואף אחד לא קנה וב2009 עשו אלפי אחוזים? מה קרה ל"מר שוק" באותו זמן שלא ידע לתמחר?

 אני רוצה לספר לכם על סקר שנכתב בספר שנקרא "לא רציונלי ולא במקרה", שמדבר על פסיכולוגיה של בני אדם בלקיחת החלטות בחייהם.

בבר מסויים החליטו לעשות ניסוי והגישו למאות סטודנטים שתי בירות עם שתי טיפות של חומץ בלסמי בפנים. רק לשחצי אמרו מראש שהוסיפו "מרכיב סודי" ולשאר אמרו שהוסיפו "טיפות בלסמי".
לכל משתתף הגישו גם בירה רגילה וביקשו ממנו לבחור מה יותר טעים לו מבין השתיים.

התוצאות היו שלאלה שאמרו להם "מרכיב סודי- רובם המוחלט בחרו בבירה הזו במקום בירה רגילה, ואילו אלה שאמרו להם מראש שמדובר בחומץ בלסמי- הם עיקמו את פרצופם לשתיית הבירה ומיד שללו אותה.

מה בעצם קרה כאן:

ברגע שאומרים לאנשים מראש שמשהו עלול להיות לא טעים- מירב הסיכויים שהם לא ירצו את המוצר- ולא על סמך ניסיונם אלא על סמך הציפייה המוקדמת.

בספר ישנה הארכה על הנושא ופירוט ההשפעה המוחלטת שיש על סטראוטיפ על החלטה של אנשים למרות שהיא תראה הזויה לאדם שיראה זאת מהצד.

ואולי זה מה שקורה כאן עם סיפור אי.די.בי
התקשורת מפמפמת את נוחי כבר שבועיים בלי רחמים, כאילו עוד שנייה הוא פושט את הרגל, משווים אותו לתשובה בדלק נדל"ן למרות שהחברות שלו הנן פרות מזומנים, האג"ח שלו מתפרק כאילו מחר הוא עומד לעשות תספורת של 60%... עיתונאים לא מספיק מנוסים מציגים מאמרים עם חצאי אמיתות, עם שיירי ידע.
כולם רואים רע- למה? כי כולם רואים רע- למה?כי כולם רואים רע.

כמה אנשים היום בשוק יש שיודעים לראות טיפה מעבר לחור של המפתח?

לא הרבה.ואלה שרואים- לא הולכים להיות עיתונאים...

צילום-סיון פרג

 



מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.

פרסומת
פרסומת

פרסומת
פרסומת