מה תבנית הכסף שלך?/ עדי שביב

מחשבה יוצרת מציאות. (11-1-2011)
מה תבנית הכסף שלך?
מה קורה לך כשחודש אחד יש לך הכנסה גבוהה מהרגיל? רץ מיד לקנות משהו? משקיע את הכסף ב
בורסה? סוגר מינוסים?
מה קורה לך כשחודש אחד יש לך פחות הכנסה מהממוצע? לוקח הלוואה? מצמצם הוצאות?
כל הדברים האלה שאנחנו עושים (או לא עושים) בהתאם למצב הכלכלי שלנו נובעים מ"תבנית הכסף" שלנו.
מה זאת התבנית הזאת?
זה בעצם אוסף של אמונות והרגלים שיש לי על כסף ועל יכולתי להרוויח או לבזבז אותו, שבסופו של חודש אחראים על השורה התחתונה בבנק.
תבנית הכסף מתבטאת גם ברמת השכר החודשית הממוצעת אליה אני רגילה, וגם בסגנון החיים שלי.
אדם שמרוויח 10,000 ₪ כל חודש במשך 5 שנים, יתקשה לשנות את תבנית הכסף שלו תוך חודש ל 2,000 ₪ או לחילופין ל- 25,000 ₪.  הוא כמובן לא יתנגד להרוויח פי 2.5 אבל כדי להשיג את ההכנסה הזו הוא חייב קודם להיות בעל תבנית כסף כזו...
איך נוצרת התבנית הזו?
עד גיל 7 אנחנו חשופים להמון מידע מהסובבים אותנו: הורים, מורים, משפחה, חברים ותקשורת.  כל אחד מהם "זורק" לעברנו משפטים שקשורים לכסף, שפשוט מוטמעים אצלנו בקופסא, ובאים לידי ביטוי כשאני מתחיל להיות עצמאי כלכלית.
אם גדלתי בבית שבו הטיעון העיקרי הוא "אצלנו כסף בורח מהידיים"  או" צריך לעבוד קשה בשביל כסף" – סביר להניח שאני אמצא את עצמי מתמודד עם הרבה מאמץ כדי להשיג ולשמר את הכסף שאני מרוויח ומושך לחיי.  אבל אם גדלתי בבית בו כסף היה אמצעי להשגת מטרות, ושמעתי את הסביבה שלי אומרת "כסף זה לא בעיה"...  תבנית הכסף שלי תהיה נוחה יותר...
והשאלה הכי חשובה: איך אני משנה את תבנית הכסף שלי ???
אז זה קודם כל דורש המון כנות, רצון והתמדה!
כנות: להבין איפה אני נמצא כרגע, מה החוזות ומה החולשות שלי (מה אני יודע לעשות טוב ובמה אני גרוע, איפה אני נכשל, ואיפה אני מצליח – בקשר לכסף, בין אם זה בהכנסות או בהוצאות).
למשל: אני יודע שאני מסוגל להרוויח בקלות 30,000  ₪ כי יש לי יכולות גבוהות בתחום העיסוק שלי, אבל מה לעשות, ההוצאות החודשיות שלי תמיד זהות להכנסות שלי ואני לא מצליח לחסוך בכלל.
רצון:  עד כמה חשוב לי לשנות את התבנית שלי?  האם אני מוכן להקדיש זמן, כסף ולהקריב קצת גאווה עצמית – כדי לשנות את התבנית ולהפוך לאדם שבסוף החודש מחזיק רווח גבוה יותר. ככל שהרצון שלי להגיע לתבנית חדשה גדול יותר כך אהיה מוכן להקדיש לטובתו יותר זמן בהכשה העצמית שלי.  הכשרה זו כוללת: קריאת ספרים כדי שאהפוך למומחה בתחומי, האזנה להרצאות וסמינרים, לקיחת מאמן או יועץ אישי שיעזור לי לראות דברים מזווית ראיה אחרת (מתבנית כסף אחרת משלי), ובעיקר: חשוב שאני אנסה ותרגל את המקום החדש הזה. כי אם עד היום בתבנית הכסף הנוכחית שלי לא חסכתי שקל, עכשיו, גם אם אני אצטרך לאכול פחות במסעדות – אני אתעקש לחסוך 1000 ₪ כל חודש. וכל עוד לא הצלחתי – אני אמשיך לקבל עזרה מאנשי מקצוע או ספרות בתחום.
התמדה: הדרך להצלחה רצופה בכשלונות.  אלו הם בסופו של דבר לא באמת כשלונות אלא רק שיעורים שעוזרים לי להבין איך "לא לעשות" דברים מסוימים, וללמוד מזה על הדרך הבאה שבה אלך. ככל שאנסה יותר פעמים להגיע למטרה החדשה שלי (תבנית כסף גבוהה יותר) כך אגדיל את הסיכוי שלי  להיות שם. עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם...    זכרו, שהסוד של האנשים המצליחים ביותר הוא יכולת ההתמדה שלהם, והאמונה שלהם בזה שזה יכול לקרות...
בהצלחה.
עדי שביב, מאמנת ומרצה בשיטת מחשבה יוצרת מציאות.
גולד מיינד:  www.goldmind.co.il    077-3252001

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: