האירוע המרכזי של השבוע: דוח התמג ומדד המחירים מתפרסמים הלילה בסין

מחלקת המחקר של FXCM ישראל:"המשק הסיני ממשיך לדהור קדימה ולהציג שיעורי צמיחה מרשימים ביותר". (19-1-2011)

בעוד עונת דוחות הרווח בוול-סטריט צוברת תאוצה, הלילה בשעה 4:00 לפנות בוקר שעון ישראל תופנה תשומת הלב בשווקים לדוחות המפתח של הכלכלה הסינית – דוח התמ"ג לרבעון הרביעי ומדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר.
דוח התמ"ג לרבעון הרביעי אמור להצביע על גידול בשיעור של 9.4%, ירידה קלה לעומת נתוני הרבעון השלישי שהצביעו על גידול של 9.6%. מנגד, מדד המחירים לצרכן, אשר זינק בנובמבר לשיא של 5.1%, אמור לרדת ל-4.6%.

מחלקת המחקר של FXCM ישראל מביעה את דעתה על הצפוי לקרות בעקבות הדו"ח:
"חרף המיתון הגלובלי ושקיעתן של כלכלות המפתח המערביות, המשק הסיני ממשיך לדהור קדימה ולהציג שיעורי צמיחה מרשימים ביותר. למעשה, ההתאוששות העולמית נשענת במידה רבה על הצמיחה של סין ויתר השווקים המתעוררים. לאור זאת, נתוני הצמיחה והאינפלציה שיתפרסמו הלילה יהיו בעלי חשיבות מכרעת לתחזית הצמיחה העולמית ולמגמות המסחר בשווקים.
שני הדוחות הכלכליים הללו מבטאים את האתגר הגדול של הרשויות בסין בשנת 2011: כיצד לרסן את האינפלציה המשתוללת מבלי לסכן את המשך הצמיחה הגבוהה של המשק. עליית המחירים בסין, ובייחוד הזינוק הנמשך במחירי הנדל"ן, מכבידים מאוד על האזרחים בסין ומביאים להרחבת הפערים החברתיים.
הרשויות בסין שמו להן למטרה עליונה לרסן את האינפלציה ב-2011, גם אם הדבר יביא להאטה מסוימת בצמיחה הכלכלית. עיקר המאמצים מופנים לצינון שוק ההלוואות הבנקאיות. בחודשים האחרונים נוקטות הרשויות שורה של צעדים מרסנים, ובכלל זה העלאות ריבית והעלאת דרישות ההון מהבנקים, וזאת כדי למנוע היווצרותה של בועה ספקולטיבית בשוק הנדל"ן ו
בשוק המניות. מדיניות זו צפויה להימשך ביתר שאת גם ב-2011. ואולם, ההערכות הן כי האינפלציה ב-2011 תמשיך לנוע סביב רמות גבוהות של 4.3%-4.5%.
בשווקים העולמיים מכירים בצורך לנקוט בצעדים הללו, אולם חוששים כי מדיניות נוקשה מדי ובלתי מבוקרת תסיט את המשק הסיני במסלולו ותביא לפגיעה בצמיחה העולמית כולה.
עוד סוגיה שעל הפרק היא המשך התיסוף ההדרגתי של היואן. גם כאן הרשויות בסין מנסות לאזן בין הצורך לחזק את היואן כדי לרסן מעט את האינפלציה ולהפיג את המתיחות עם ארצות הברית סביב סוגיה זה, לבין החשש כי תיסוף מהיר מדי יפגע בצמיחה, ובעיקר בשכבות החלשות יותר באוכלוסיה ולעורר תסיסה חברתית.
על פי הבנק העולמי, הצמיחה בשנת 2011 צפויה לרדת מתחת לסף 9% ולעמוד על 8.7%, וב-2012 על 8.4%. נתון חיובי הלילה לבטח יזניק את מחירי הסחורות, ובעיקר את מחיר הנפט, וגם ישפר את הסנטימנט בשוקי העולם. מאידך, נתון מאכזב צפוי להכביד על מגמות המסחר העולמיות ולהביא לירידה במחירי הסחורות ולהרעה בתחזית הצמיחה העולמית כולה.  ואולם, חשוב יהיה לבחון את המשמעויות של שני הנתונים במקביל".

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: