החתימה החסרה / יהודה יזרעלי

התובנה שאנו זוג מחלחלת לבני זוג הרבה זמן אחרי שהם מכירים (4-2-2011)
התובנה שאנו זוג מחלחלת לבני זוג הרבה זמן אחרי שהם מכירים. לעיתים נדרשת מהם החתונה כדי להפנים את העובדה ש-"אני לא לבד". ההפנמה הזו חשובה יותר ממסמך זה או אחר הנחתמים. כמו חוזה משפטי, הנייר לא שווה אם השותפים לעסקה לא מפנימים שחייבים לנהל עסקים בשיטת WIN-WIN כדי ששני הצדדים יחייכו בסופו של יום.
ההפנמה על זוגיות חייבת לחצות גבולות. היא חייבת להיות מושלמת ולהתקיים אף בעיתות משבר. אין הדבר מרמז שהסכמה אוטומטית חויבת בכל מקרה ומקרה, אך רצויה הקשבה והפנמה של התא המשפחתי.
הרבה עסקים קטנים מתנהלים מהבית או על ידי הבית. עסקים אלו מושפעים מההתנהלות הכלכלית של שני בני הזוג ללא קשר לאחד המנהל בפועל את החברה/עסק. גם כאשר בעל העסק רוצה לנהל את העסק לפי מה שנחוץ בעסק, אי ההפרדה בין עסק לבית מונע זאת ממנו. כאשר הבית נכנס לעסק משתנים כל השיקולים הבריאים והעסק נהייה חולה. בית/עסק זה משתמש בכרטיס אשראי ללא הפרדה של ההוצאות האישיות להוצאות העסקיות. בעל העסק אינו מפנים לעולם מה מצב העסק ולכן אינו פנוי לטפל בבעיות שקיימות בעסק וחבויות מן העין. גם אם יפנים את המצב, לא תתאפשר הבראת העסק בגלל חוסר שיתוף הפעולה מבעל החשבון השני.
במקרה לו הייתי עד לאחרונה, בעל בית-קפה נקלע לקשיים תזרימים בבנק. למרות שהעסק היה מוצלח, נקי, מסודר, נעים ומספק אירוח ברמה גבוה, לא הצליח בעל בית הקפה לאזן את חשבון הבנק שלו. בדיקה מעמיקה וסימולציה הראתה שגם אם יצמצם את מירב ההוצאות העקיפות שלו, הוא לא יצליח להתאזן. הדבר נבע, בעיקר, מחובות עבר על ציוד לבית הקפה ומהוצאות משפחתיות בלתי סבירות.
לבעל בית הקפה היו שתי אפשרויות: לסגור את בית הקפה, למכור ציוד ולהחזיר חובות (בגלל שהיה חתום על כל החובות בערבות אישית).
האפשרות השנייה דרשה אקטיביות וויתור. בעל בית הקפה היה צריך למכור את אחד מבתיו, לעבור לבית דירות ולקדם את בית-הקפה על מנת שיגיעו יותר לקוחות. כשיצאתי מהפגישה שאל בעל בית הקפה אם אוכל לדבר עם אשתו בערב כדי להסביר לה את המצב בצורה יסודית וללא כחל וסרק.
בעל בית הקפה נעלם לחודש. מכיוון שהכרתי אותו הבנתי שהסיבה אינה התחמקות מתשלום. לאחר חודש הוסבר לי שאשתו לא מסכימה לעבור לבית שאינו צמוד-קרקע ולכן שיסתדר. אחותה אמרה לה שלא תעיז לוותר על החלום של הבית עם דשא ירוק וגינת נוי מסביב. האישה פשוט אמרה לבעלה שלא תחתום על מסמכי מכירת הבית, ושיסתדר ללא ויתור כואב זה.
בעל בית הקפה גם לא טרח לקדם את עסקו על מנת שלפחות יהיו לו הכנסות נוספות. אין ספק שמצבו הכלכלי של בית הקפה מר יותר מאספרסו-כפול ללא סוכר.
בעוד כשנתיים שלוש יזכרו בני הזוג בחתימה החסרה ויבינו את אשר עשו (או יותר נכון, לא עשו).
ולכן, בכל עסק ובכל בית, יש להפריד את השניים משפטית ומחשבתית. יש להבין שהעסק וגם הבית הם של שני בני הזוג ולא של השכן, האבא או הבוס.
כי עסק אינו משחק ילדים, זה העסק שלנו.
 
 
יהודה יזרעאלי הוא בעל "תובנה" ופועל כיועץ פיננסי וצרכני לעסקים ומשפחות. הייעוץ הפיננסי מצמיח את העסק ומביא אותם למטרה (חלום) מבלי לטבוע בדרך. הייעוץ הפיננסי גורם לעסק להרוויח יותר, להצליח יותר ולדאוג פחות. משפחות שעוברות ייעוץ פיננסי אינן דואגות מה יקרה מחר, הם קובעות מה יקרה מחר על ידי תיכנון פיננסי קפדני. יהודה בעל רקע הנדסי (Bsc), כלכלי (MBA) ומשפטי. בייעוצים יהודה משלב את כל התחומים (ויועצים חיצוניים) על מנת שהלקוח יצמח ויממש את הפוטנציאל האישי והכלכלי והעסקי. www.tovana4u.co.il
[email protected] , או לטלפון: 0577-556-335

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: