אופנהיימר-סקטור הבריאות בולט לטובה בעונת הדוחות

בית ההשקעות אופנהיימר סוקר בהתלהבות את הדוחות שפורסמו בנסדק עד כה ונותן כמה תובנות מצידו. (28-7-2014)

עינב כהן

אנו נמצאים בעיצומה של עונת הדוחות של הרבעון השני 2014 בוול סטריט, כאשר למעלה ממחצית חברות ה-S&P500 פרסמו את דוחותיהן עד כה.

בית ההשקעות אופנהיימר,הוציא היום סקירה מקיפה על הדוחות שכבר פורסמו ומציגים תובנות ברמת הסקטורים, לצד התייחסות למספר מניות בודדות, במטרה להבין את רוח הדברים בעונת הדוחות הנוכחית.

האצה חדה-במיוחד בסקטור הבריאות 

התובנה העיקרית היא שבהשוואה לנקודה לפני שבוע, ראינו האצה בקצב הצמיחה הן בהכנסות והן ברווחיות החברות האמריקאיות, כאשר מידת ההפתעה החיובית פחתה במעט במהלך השבוע (דבר שנובע ככל הנראה מעדכון תחזיות האנליסטים כלפי מעלה בתקופה זו). החברות האמריקאיות שכבר פירסמו הציגו בממוצע צמיחה שנתית של כ-5.2% בהכנסות וצמיחה דו-ספרתית של 11.3% ברווח למניה, זאת בהשוואה לקצבי צמיחה של-3.9% ו-9.6% בהתאמה שנרשמו לפני שבוע.

נזכור כי מדובר בהאצה חדה לעומת הרבעון הקודם, בו רשמו החברות האמריקאיות צמיחה של 2.9% בהכנסות ושל 4.6% ברווח למניה.
 
הסקטורים שהובילו מבחינת קצבי הצמיחה בהכנסות בעונת הדוחות הנם הבריאות (Health Care), התשתיות (Utilities) (אם כי מדגם של 3 חברות אינו מייצג), סקטור האנרגיה וסקטור הטכנולוגיה. סקטור הבריאות היה גם זה שהוביל מבחינת הצמיחה ברווחיות, שעלתה לקצב מרשים של כ-27%.

הקרדיט על המעשה מגיע, במידה רבה, לחברת הביוטכנולוגיה המובילה Gilead Sciences (סימולן: GILD), המדורגת Outperform ונמנית על רשימת "אופקים רחבים", שהציגה צמיחה של 136% בהכנסות ושל 372% (!) ברווחיות, בזכות תרופת הדגל לטיפול בצהבת בשם Sovaldi, התרופה שצוברת תאוצה מטאורית ובכך משאירה את האנליסטים המומים.

נציין כי עקב שינויים במחלקת המחקר של אופנהיימר בארה"ב, עבר הסיקור של מניית GILD לאנליסט חדש שטרם פרסם עדכון מודל ומחיר יעד, אך אנו מציינים כי מניית GILD נסחרת במכפילי רווח של 12 ו-10 לתחזיות 2014 ו-2015 בהתאמה, תמחור נמוך במיוחד גם בהשוואה לממוצע של מדד ה-S&P500, ועל אחת כמה וכמה לעומת סקטור הביוטכנולוגיה שמתומחר היסטורית בפרמיה גבוהה לשוק הכללי.

שוק הסלולאר בצמיחה 

נתייחס בהזדמנות זו גם לדוחות חברת שבבי הסלולר המובילה קוואלקום (QCOM), גם היא נציגת "אופקים רחבים", המדורגת Outperform עם מחיר יעד של 84$.

החברה פרסמה בשבוע שעבר את תוצאות הרבעון השלישי הפיסקלי של 2014 מעל הצפי, הכנסות של 6.8 מיליארד דולר (צמיחה שנתית של 9%) ורווח נקי של 1.31$ למניה (צמיחה של 12%), שניהם גבוהים מתחזית הקונצנזוס של 6.5 מיליארד דולר ו-1.21$ למניה. החברה סיפקה הרבעון 225 מיליון שבבי הסלולר, צמיחה שנתית של 31%,  קצב גבוה באופן ניכר מקצב הצמיחה בשוק הסלולר הכללי.

החברה ייצרה הרבעון תזרים מזומנים של כ-2.7 מיליארד דולר, צמיחה שנתית של 29%, ומתוכו החזירה לבעלי המניות כ-2.1 מיליארד דולר באמצעות דיווידנד (תשואה שנתית של כ-2.1%) ורכישת מניות עצמית.

ואולם, התחזית לרבעון הבא היתה נמוכה מהצפוי: קוואלקום צופה ברבעון הרביעי הפיסקלי 2014 הכנסות בטווח 6.5-7.4 מיליארד דולר, לעומת הקונצנזוס של 7.14 מיליארד דולר, ורווח נקי בטווח 1.03-1.18$ למניה, נמוך מהצפי של 1.38$ למניה.

הסיבה העיקרית לתחזית זהירה, במיוחד בשורה התחתונה, היא יכולת מוגבלת של גביית התמלוגים בגין טכנולוגיית CDMA על מכירת מכשירי הסלולר בשוק הסיני.

הכנסות מתמלוגים מהוות אמנם חלק קטן יחסית בתמהיל הכנסות החברה, אך אחראיות על החלק הארי מתוך רווחיוותה, ואילו חלק מיצרניות מכשירי הסלולר בסין מדווחות לקוואלקום מספרי מכירות נמוכים מהמציאות, במטרה לחסוך תמלוגים.

שמענו פעמים רבות את סיפורי ההונאה בסין, גם במקרים של חברות סיניות ציבוריות שהגיעו לוול סטריט, ונראה כי בדומה להונאות קהל המשקיעים, למדו החברות הסיניות להוליך שולל אף את החברות רהב-לאומיות, והדבר עלול להדליק נורת אזהרה עבור פעילות קוואלקום בסין.

ספטמבר-החודש של אפל

כנגד החולשה הפוטנציאלית בשוק הסיני צפויים לחברה מנועי צמיחה רבים בעולם המערבי, כולל התקדמות בפרישת רשתות הדור הרביעי והשקתו הצפויה בספטמבר של המכשיר החדש של אפל, iPhone6. 

פייסבוק-צמיחה מרשימה 

חברה נוספת שפרסמה את דוחותיה בשבוע שעבר היא פייסבוק (FB), הרשת החברתית המובילה פרסמה דוחות חזקים מעל הצפי, עם הכנסות של כ-2.9 מיליארד דולר (צמיחה שנתית מרשימה של 60%) רווח נקי של 0.42$ למניה, מעל תחזיות הקונצנזוס של 2.8 מיליארד דולר ו-0.32$ למניה.

הכנסות מהפרסום הסתכמו בכ-2.7 מיליארד דולר (מעל 90% מסך ההכנסות) צמחו בקצב גבוה עוד יותר של 67%. הצמיחה הגבוהה נרשמה בכל האזורים הגיאוגרפיים – ארה"ב צמחה 63%, אירופה – 68%, אסיה – 81% ושאר העולם – 66%.

מספר החברים ברשת החברתית עלה ל-1.3 מיליארד איש, צמיחה שנתית של 14%. בעוד שהצמיחה בכלל המנויים נראית פחות מרשימה, הצמיחה במנויים פעילים (DAU - daily active users) היתה גבוהה יותר, כ-19%, ואילו מספר המשתמשים הפעילים במובייל (mobile DAU) צמח בכ-39% לעומת הרבעון המקביל (וגם מספר כלל המשתמשים במובייל, שעבר כבר את הרף של מיליארד איש, צמח בקצב של למעלה מ-30%). נתח הפרסום בסלולר המשיך לגדול והגיע לכ-62% מסך הכנסות מהפרסום (לעומת 59% ברבעון הקודם ו-41% ברבעון המקביל), והיה גבוה בכ-5% מהצפי.
 
במקביל לגידול במספר המשתמשים, הכנסות פייסבוק נהנו גם מעליית מחיר הפרסום למשתמש, כאשר המפרסמים מגבירים את השימוש בפלטפורמה של פייסבוק.

הדבר בא לידי ביטוי בשיפור משמעותי בשיעורי רווחיות החברה, שהציגה צמיחה שנתית של כ-92% ב- EBITDA שהסתכם ב-1.97 מיליארד דולר (שיעור של כ-68% ממחזור ההכנסות), מעל תחזיתנו של 1.74 מיליארד דולר.

הרווח התפעולי צמח בקצב שנתי גבוה עוד יותר של 116%, והיה כ-25% מעל הקונצנזוס, עם שיעור רווח תפעולי של 59%, לעומת 55% ברבעון הקודם. הצמיחה המרשימה בהכנסות, לצד גידול מתון יחסית במבנה הוצאות, כ-20% לעומת הרבעון המקביל, מוביל למנוף משמעותי לשורה התחתונה בתוצאות פייסבוק.

החברה ייצרה הרבעון תזרים מזומנים של כ-1.3 מיליארד דולר מפעילות שוטפת, כנגד השקעות קפיטליות במרכזי נתונים בסך של כ-470 מיליון דולר. קופת המזומנים בסוף הרבעון עמדה על כ-14 מיליארד דולר. חברת פייסבוק איננה מספקת תחזיות, אך על רקע הדוחות החזקים העלו האנליסטים את תחזיותיהם.

אנו משמרים את המלצתנו Outperform על מניית FB, ומעלים את מחיר היעד מ-79$ ל-90$, בהתבסס על מכפיל 19 על תחזית EBITDA ל-2015 עבור פעילות הליבה של פייסבוק, בתוספת שווי של כ-16 מיליארד דולר עבור אינסטגראם ו-19 מיליארד דולר עבור ווטסאפ.

דוחות מבטיחים בסקטור האנרגיה 

בבית ההשקעות מציינים כי השבוע צפויים לנו דוחות רבים, עם נוכחות בולטת במיוחד בסקטור האנרגיה:
 
סקטור האנרגיה:  אקסון מוביל (XOM), שברון (CVX), קונוקופיליפס (COP), אוקסידנטל פטרולאום (OXY), אנדרקו (APC), הס (HES), אפאצ`י (APA), ולרו (VLO)
 
סקטור הצריכה:  פרוקטר אנד גמבל (PG), קולגייט (CL), קלורוקס (CLX), קראפט פודס (KRFT), קלוג`ס (K)
 
סקטור הבריאות: חברות התרופות המובילות פייזר (PFE) ומרק (MRK), חברת הביוטכנולוגיה אמג`ן (AMGN), וחברות ביטוח בריאות סיגנה (CI), וולפויינט (WLP), אתנה (AET) ואקספרס סקריפטס (ESRX)
 
סקטור הפיננסים : חברות כרטיסי אשראי אמריקן אקספרס (AXP) ו-מאסטרכרט (MA)
 
סקטור התעשיה : יונייטד פרסל סרויסס (UPS)
 
 
בקרב הישראליות, ידווחו השבוע חברות טבע (TEVA), נייס (NICE), סודהסטרים (SODA), נובה (NVMI), לייבפרסון (LPSN), אימפרבה (IMPV), אודיוקודס (AUDC), סיווה (CEVA), סרגון (CRNT) ו-DSPG.

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: