מחקרים חדשים המוכיחים את יעילותה הקלינית של טכנולוגיית ה-BreathID של אקסלנז למדידת קצב ריקון קיבה ולבדיקת תפקוד הלבלב בחולי דלקת לבלב כרונית

סטיבן איתן, מנכ"ל אקסלנז: "תוצאות המחקרים החדשים מחזקות את חשיבותן של מערכות ה- BreathID כפלטפורמה טכנולוגית פורצת דרך לאבחון נשימה לא פולשני במחלות שונות" (13-6-2011)
חברת אקסלנז ביוסיינס, המפתחת ומשווקת מכשור רפואי ייחודי לאבחון וניהול מחלות בדרכי העיכול והכבד, קיבלה אישור לתקציב פיתוח מהמדען הראשי בסכום של 3.75 מיליון שקל לטובת תוכנית פיתוח של הדור הבא של מכשיר ה-BreathID. בהתאם לאישור, יינתן לאקסלנז מענק לפי שיעור השתתפות של 30% מהוצאות המחקר והפיתוח.
אקסלנז החלה השנה בפיתוח הגרסה המשופרת של ה-BreathID ולהערכת החברהכספי המענק יתמכו ויסייעו לאקסלנז בפיתוח מכשיר BreathID מתקדם יותר הכולל חדשנות, פונקציונאליות ובעלות ייצור נמוכה משמעותית. באקסלנז מעריכים כי המכשיר החדש יאפשר לחברה ליהנות מהגדלת כמות הבדיקות ומרווחיות גבוהה יותר.
במקביל, חשפה לאחרונה אקסלנז תוצאות משני מחקרים קליניים שבוצעו במרכז הרפואי רבין (תחת חסות אוניברסיטת תל אביב) בישראל ובמרכז הרפואי של אוניברסיטת וירג`יניה (Virginia Commonwealth University) בארה"ב, בשותפות עם חוקרים בהודו, והמציגים את יעילותן הקלינית של מערכות ה- BreathID שפיתחה החברה. המחקר בישראל עוסק במדידת קצב ריקון קיבה (Gastric Emptying Rate – GER) והמחקר בארה"ב/הודו עוסק במדידה ואבחון פגיעה תפקודית בלבלב כחלופות למדידות המורכבות המתבצעות כיום.
המחקרים הוצגו לאחרונה במסגרת כנס רפואי מוביל לחקר וטיפול במחלות העיכול (Digestive Disease Week) - DDW הנחשב לכינוס האקדמי המרכזי השנתי לגסטרואנטרולוגיה.
במחקר שבוצע במרכז הרפואי רבין בישראל שכלל 42 מטופלים (22 סובלים ממחלות עיכול, 20 בריאים), הושוו בזמן אמת בדיקות נשימה רציפות (CBT) בעזרת מערכות ה- BreathID של אקסלנז אל מול חלופות המדידה המבוססות על סינטיגרפיה (עם חומר רדיואקטיבי להדמייה) והמשמשות כסטנדרט רפואי בעשרות השנים האחרונות. המחקר גילה כי השימוש במערכת ה- BreathID באמצעות בדיקת ה-CBT לצורך מדידת קצב ריקון קיבה בזמן אמת, מאפשר לבצע את המדידה בדרך פשוטה, בטוחה (ללא צורך שימוש בחומר רדיואקטיבי) ומדויקת. המחקר הציג את השימוש במערכות ה- BreathID באמצעות ה- CBT כאפשרות לבדיקה רוטינית למטופל לשימוש במשרד או כל מעבדה (POCPOINT OF CARE) ללא צורך במיומנות מיוחדת, עם תוצאות מיידיות שמתקבלות בצורה אוטומטית (בניגוד לסינטיגרפיה).
במחקר שבוצע תחת הדרכתו של רופא בכיר במחלקת האנדוסקופיה מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת וירג`יניה בארה"ב בשיתוף עם חוקרים בהודו, שכלל 33 מטופלים, הודגמה טכנולוגיית ה- BreathID של אקסלנז כיעילה ברמת דיוק גבוהה להערכת רמת תפקוד לבלב בחולים בעלי דלקת לבלב כרונית המלווה בפגיעה תפקודית. המחקר בחן את רמת הדיוק של בדיקות אבחון נשימה על ידי שימוש בפפטיד (13C-dipeptide) העושות שימוש בטכנולוגיית ה- BreathID בהשוואה לבדיקות פולשניות של אנדוסקופיה ללבלב, הנחשבות לבדיקות המקובלות יותר להערכת התפקוד. המחקר גילה כי השימוש במערכת ה- BreathID תוך כדי שימוש ב-13C-Dipeptide אפשר יכולת לזיהוי פגיעה משמעותית ברמת תפקוד בחולים עם דלקת לבלב כרונית וברמת דיוק גבוהה. בכך עשויה טכנולוגיה זו לשמש חלופה לא פולשנית לבדיקות תפקודיות של הלבלב.
מערכת ה- BreathIDנועדה לשמש כחלופה בלתי פולשנית וזמינה, במסגרתה מבוצעת בדיקה לאבחון מחלות כבד ומחלות בדרכי העיכול, וכן להתוויית הטיפול המומלץ ולביצוע מעקב אחר מחלות שונות. לחלק מהבדיקות שיכולות להיות מבוצעות על ידי מערכת ה- BreathIDלא קיימות כיום בשוק הרפואי בדיקות חלופיות אחרות בהן ניתן לעשות שימוש באופן שגרתי.
מנכ"ל אקסלנז, סטיבן איתן, אמר היום "לאקסלנז תוכניות מחקר וטיפול במגוון רחב של בעיות בתפקודי קיבה וכבד. אנו רואים אימוץ נרחב של מערכות ה- BreathID לאיתור ואבחון חיידק ה- H.Pylori ותוצאות המחקרים החדשים מחזקות עוד יותר את חשיבותן של מערכות ה- BreathID כפלטפורמה טכנולוגית פורצת דרך לאבחון נשימה בדרך בלתי פולשנית ובמחלות שונות".
אקסלנז דיווחה לאחרונה על קצב צמיחה גבוה במכירת מערכות ה-BreathID בארה"ב לאיתור ואבחון הימצאו של חיידק ה-H Pylori . החברה דיווחה במסגרת הדוחות לרבעון הראשון של 2011 על מכירות בהיקף של 2.5 מיליון שקל – גבוה מסך המכירות השנתי של החברה ב-2010 כולה. החברה הצליחה להתקין עד היום מערכות ב-50 מרכזים רפואיים בארה"ב וצופה כי ההכנסות השנתיות ממרכז רפואי יסתכמו בכ-20 אלף דולר למכשיר ויתבססו על שימוש בציוד המתכלה שפיתחה החברה.
 

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: