`אינדקס מסטרקארד` 2011 :61% מהישראלים הם בעלי קרן פנסיה; 3% בלבד השקיעו בנדלן ב-2010

ערוצי ההשקעה הפופולריים ב-2010 היו פיקדונות בנק, ניירות ערך וקרנות השתלמות (13-6-2011)
 
סקר `אינדקס מסטרקארד` השנתי, הסוקר את הרגלי השימוש של מחזיקי כרטיס אשראי בישראל, מגלה כי רוב הישראלים המחזיקים בהשקעות כלשהן, השקיעו בפיקדונות בנקאיים (28%) ב-2010. עם זאת, 45% מהמשיבים אמרו שלא ביצעו כל השקעה, ירידה לעומת 53% שהשיבו כך אשתקד. 3% בלבד מקרב המשיבים אמרו שהשקיעו את כספם בנדל"ן ב-2010..
על פי הסקר לשנת 2011, שנערך בישראל עבור מסטרקארד (ניו יורק: MA) העולמית על ידי חברת TNS טלסקר, ניירות ערך הם ערוץ ההשקעה המועדף על בני 50 ומעלה, כאשר 36% מהם בחרו באפשרות זו. הסקר הראה גם כי משיבים בעלי הכנסה גבוהה מהממוצע נוטים להשקיע במט"ח (11%) יותר מאשר קבוצות משתמשים בעלי הכנסה ממוצעת (4.5%) או נמוכה מהממוצע (5%). קבוצת בעלי ההכנסה הגבוהה מהממוצע נוהגת גם להשקיע יותר בנדל"ן (7%) לעומת בעלי ההכנסה הממוצעת (2%) ובעלי ההכנסה הנמוכה מהממוצע (2%).
רכישת דירה היא משאלת הלב האהובה על ישראלים, אם היה ברשותם הון זמין
סקר מסטרקארד, שבוצע במטרה לשפוך אור על הרגלי הצריכה של ישראלים בכרטיסי אשראי, בדק בין היתר מה הנשאלים היו עושים אם קיבלו לידיהם סכום של 500 אלף שקל.
שליש מהנשאלים (33%) השיבו כי היו קונים בית – ירידה לעומת 37% שענו כך בשנה שעברה. מצד שני, יותר מרבע מהנשאלים (29%) אמרו כי יחסכו את הכסף – עלייה לעומת 25% אשתקד.
הנטייה להשקיע את חצי מיליון השקלים בנדל"ן חזקה יותר בקרב נשים, כאשר 38% מהן בחרו באפשרות זו, לעומת 28% מהגברים. מהסקר עולה כי הגברים מעדיפים יותר מנשים לחסוך את הכסף (29% לעומת 25% מהנשים) או להשקיע אותו בעסק (5% לעומת 1% מהנשים).
עתיד הילדים הוא הסיבה הראשית לחסכון בישראל
הסקר מעלה כי יותר מרבע (29%) מהישראלים אינם בעלי קרן פנסיה או ביטוח מנהלים. עם זאת, רוב הישראלים (57%) כן מחזיקים באחת משתי האופציות הללו, ומקבלים אותן ממקום העבודה. גברים נוטים, פי שתיים מנשים, להחזיק בקרן פנסיה פרטית בנוסף על זו שהם מקבלים ממעסיקיהם (10% לעומת 5% מהנשים).
בכל הנוגע לחשבון חסכון פרטי, אמרו רוב הנשאלים (64%) כי הם אכן מחזיקים בחשבון כזה. תשובה זו פופולרית בעיקר בקרב משיבים בעלי הכנסה נמוכה מהממוצע (71%), ובקרב משיבים בני 50 ומעלה (70%). עם זאת, נראה כי משיבים צעירים, בני 29-18 מקפידים לחסוך אף הם, כאשר 52% מהם אמרו כי הם מחזיקים בחשבון חסכון פרטי. החזקת חשבון מסוג זה חשובה גם עבור ציבור הבלתי מועסקים בישראל, כמו שהיא חשובה לציבור השכירים והעצמאיים (64% לעומת 69% ו-72% בהתאמה). כמו כן, 22% מבעלי חשבון החיסכון הפרטי אמרו כי בכוונתם להעלות את רף החיסכון במהלך השנה הקרובה.
הסיבה העיקרית לחסכון עבור חלק גדול מהמשיבים היא להבטיח את עתיד ילדיהם (44%), כאשר סיבות נוספות לכך הן חסכון לקראת פרישה (34%), חוסר וודאות כלכלית אישי (27%), ואי-וודאות הסביבה
הכלכלית (24%). הנטייה לחסוך בשביל עתיד הילדים חזקה יותר בקרב נשים (48% לעומת 39% מהגברים), בעוד הנטייה לחסוך למטרת רכישת נדל"ן חזקה יותר בקרב הגברים (13% לעומת 8% מהנשים).
כאשר נשאלו לגבי הסיבות שלא להחזיק בחשבון חסכון פרטי, אמרו 36% מהמשיבים שאינם בעלי חסכון כזה, שאחוז הריבית נמוך מדי. תשובה זו נפוצה בעיקר בקרב משיבים בעלי הכנסה ממוצעת (58%) ובעלי עסקים עצמאיים (72%).

 

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: