החברה הקנדית GGR מצטרפת לחבריה בישראל: הודיעה על הקמת מטה פעילות בישראל

הודיעה כי הוצאות הפיתוח מתוכננות לשנה הקרובה הן של כ-5 מיליון דולר: כ-1 מיליון דולר בשרה ומירה וכ-4 מיליון דולר במאגר שמואל עד סוף מארס 2012. (30-6-2011)

עינב כהן

החברות השותפות בשטחי "שרמירה" חוגגות היום בישראל את פוטנציאל הגז- נפט שעלה על הציפיות, אך מעבר לים ישנה חברה קטנה שגם היא שותפה לחגיגה  והיא מודיעה היום:"הוצאות הפיתוח מתוכננות לשנה הקרובה הן של כ-5 מיליון דולר: כ-1 מיליון דולר בשרה ומירה וכ-4 מיליון דולר במאגר שמואל עד סוף מארס 2012.החברה הגדירה את יעדיה לשנה הקרובה ובהם הקמת מטה פעילות בישראל וכן התקדמות בתהליך חיפושי הגז במאגרים מירה, שרה ושמואל".
מעטים מאד מבין המשקיעים בישראל מכירים חברת גז ונפט קטנה מקנדה הנסחרת ברשימת "הפינק שיט" הרחק מעבר לים ,אך היא קשרה את גורלה בפוטנציאל האנרגיה במדינת ישראל.
חברת    Geoglobal Resources (סימבול:GGR), המתמחה בקידוחי נפט וגז מקנדה, הגיע לארץ בשנת 2008 ומצאה כי טוב וכי היא מעוניינת לעשות עסקים בישראל.
היא חברה ל"הכשרת היישוב ומודיעין יה"ש" ורכשה 5% מרישיונות "שרה" ו-"מירה" (ואחר כך רכשה 5% נוספים), ועוד 30% מרישיון "שמואל" הממוקם ליד חופי אשדוד כ25 ק"מ
ממאגר ים תטיס, כמו כן החברה רשומה כקבלן הקידוח של שטחי שרמירה.
לאחר שלוש שנים הגיע רגע האמת,ההודעה על תוצאות הסקרים הססמיים של שטחי "שרמירה" יפורסמו בשבוע הבא ומניות "מודיעין" ו"הכשרה אנרגיה" מטפסות אל על וכולם ממתינים בציפייה דרוכה לתוצאות החיוביות שכבר הודלפו מכל פינה.
המחזורים בניירות עולים בצורה חדה ביותר, והמשקיעים כוססים ציפורניים כאשר "שרמירה" הפכו לנערות הסקסיות החדשות של ישראל, כאשר השאלה כבר אינה מה ילבשו, אלא בכמה "עדיים" יקשטו את עצמן...
אלא מה? שמניית GGR בארה"ב לא משתתפת בחגיגה כלל. כאשר המחזור הממוצע ב"מודיעין יה"ש עומד בימים האחרונים על 15 מיליון ₪, מניית GGR הנסחרת בארה"ב עומדת על מחזור של מיליון וחצי שקל במקרה הטוב.
כשמניית "מודיעין" עולה בחודש האחרון 21%, ומנית "הכשרה אנרגיה" עולה 80%, מניית GGR יורדת או במקרה הטוב עומדת במקום.
ומה בדבר שווי שוק?
מניית "מודיעין" המחזיקה ב21.6% מהרישיונות כבר שווה 850 מיליון ₪ (ללא ההון העצמי שמנפח אותה למעל מיליארד ש"ח) , מניית  GGR המחזיקה חצי מכמות האחזקות של "מודיעין" ה וכיום שווה על הנייר רק 125 מיליון ₪.
אז מה קורה פה?מדוע המשקיעים הישראליים לא מכירים את Geoglobal Resources ולא חשבו לזרוק מבט לכיוונה בשווי שוק כל כך מגוחך ביחס לשותפות האחרות. צוות האתר "ישראל בורסה" ניסה למצוא את הסיבות.
10 השנים הרעות :
גאו-גלובל משאבים הינה חברה המתמחה בחיפושי נפט וגז ומקום מושבה בקנדה. מניות החברה נסחרות בארה"ב- בבורסת הAmex . החברה, באמצעות חברות הבנות שלה, עוסקת משנת 2003 בפעילות פיתוח וחיפוש אחר נפט וגז טבעי באתרי חיפוש ממוקדים בהודו, ישראל ובקולומביה. בשנים האחרונות החברה השתתפה בעשרה חוזי יצור משותפים בהודו, שלושה בישראל, ושני חוזים בקולומביה. 15 הרישיונות של החברה מכסים שטח כולל של כ-3.7 מיליון דונם ועד עתה 99 בארות נפט נקדחו בשטח כולל זה. החברה מפעילה כיום חמישה מתוך חמש עשרה הרישיונות שלה: שניים בהודו ושלושה בישראל. בנוסף, בשנת 2010 נחתם הסכם הבנות עם פטרו קאריביאן בנושא פעילות
פיתוח וחיפוש נפט וגז בקולומביה.
בישראל החברה מחזיקה ב10% מזכויות שרה ומירה, ועוד 30% משטח "שמואל".
בהודו קיימים עשרה בלוקים, 9 יבשתיים ואחד ימי. עד כה נקדחו בהודו בסה"כ 99 בארות נפט, 16 בקרישה גודאוורי,81 בקאמביי, ו- 2 בביקאנר. בבלוק בטאראפור- החל ייצור הנפט ב-2009. בטאראפור יש רזרבות מוכחות של נפט ברמה של 55 MBbls וגז טבעי ברמה של 155MmCF. הכנסות החברה כיום הן מקידוחים אלו. בנוסף, לחברה יש 10% בנכס KG offshore שכבר בשנת 2005 התגלה שקיים בו נפט. לפי הסכם עם GSPC (חברת חיפושי נפט בבעלות ממשלתית) האחרונה מחויבת לממן את הפעילות והקידוח עד לייצור נפט באתר זה.לחברה ישנה מחויבות לקדוח בשנים הקרובות במסגרת ההסכמים בהודו. עד כה בוצע קידוח ב-6 בארות ומצפים לקידוח בעוד 11 בארות.
בקולומביה החברה מחזיקה בשני רישיונות הפעלה (10%) והצעדים הבאים המתוכננים הם מיסוד הסכם הפעלה משותף בו יפורטו הזכויות והחובות של הצדדים המחזיקים ברישיון וכן תכנון סקרים סיסמיים תלת ממדיים.כרגע החוזה נמצא בשלב מוקדם על כן לא מצפים לתוצאות לפני שנה הבאה.
לחברה שווי מזומנים של 4.2 מיליון דולר לעומת 8 מיליון דולר ברבעון הקודם, החברה שהשקיעה יותר ויותר בכל רבעון הלכה והצטמצמה במזומנים שלה, ההפסד הנקי טפח והמנייה ירדה מדחי אל דחי,עד שהגיע לרשימת "הפינק שיט" בארה"ב תוך שהיא יורדת בשנה אחת ב-70%.
לחברה לא היה שום סיקור אנליסטי, מחזורי מסחר דלים, והיא נבלעה בין עשרות מניות גז ונפט קטנות הנסחרות בארה"ב ומחכות "לבוננזה" הגדולה שתעיף אותן אל על ותסדר לבעלי מניותיה את הפנסיה.
אך בשבועות האחרונים, השתלטה אווירה חיובית על החברה שעומדת כרגע בפני מהלך משמעותי בעסקיה  בראשם שטחי "שרמירה" בישראל, פול מילר ,מנכ"ל החברה שבחר להמשיך באסטרטגיה שלו למרות החולשה והפסד הרבעוני שצמח וצמח לגרעון של 49 מיליון דולר מתחיל לחייך.
השנים הטובות מתחילות ?
בשבוע שעבר החליטו ב-GGR לעשות שינוי עקב הפגיעה בבעלי המניות לאור הירידות החדות במנייה בשנה האחרונה: דירקטוריון החברה הודיעה כי אישר להנהלת החברה לחקור מגוון של חלופות אסטרטגיות כדי לשפר את הערך לבעלי המניות. האפשרויות שהוצעו: מכירת נכסים,מכירת מניות (לבעלי העניין 40% מהמניות), איחוד של החברה עם חברה נוספת,מיזם משותף ועוד.
החברה שכרה את שירותיו של בית ההשקעות "רודמן רנשו" על מנת לעזור לחברה לבנות את האסטרטגיה שלה.
המנכ"ל פול מילר אמר לאחרונה כי יש שינויי משמעותי בהתקדמות של החברה: "ברבעון הראשון של השנה עשינו התקדמות משמעותית באסטרטגית חיפושי האנרגיה במיוחד בישראל, יש לנו פרוטפוליו גדול ומגוון, ואנו עושים כרגע צעדים כדי להוציא לפועל את ערך הנכסים שלנו".
בשבוע שעבר הציגה החברה את הפרוטפוליו שלה בכנס אנליסטים, וציינה כי יש פוטנציאל למציאת נפט בשטחי שרמירה בישראל, היא אינה ציינה סיכויים וכמויות, אך המילה נפט הוזכרה כאפשרית.
החברה גם נכנסת לפעילות מואצת בהודו, כאשר עד מרץ 2012 הם מתכוונים להתחיל בקידוחים נוספים.
GGR –"ישראל הנה אנו מגיעים":
לאתר "ישראל בורסה" נודע,כי המנכ"ל פול מילר נמצא כעת בישראל במספר פגישות קדחתניות, בנוסף לזה אתמול חתמה החברה עם חברת יחסי ציבור מישראל בנוגע לתגבור פעילותה השיווקית בישראל, עד כדי כך שהחברה תוציא הודעות מסודרות לעיתונות הישראלית בעברית.החברה אף עומלת כרגע על בניית אתר אינטרנט ישראלי של החברה.
לאן כל זה מוביל אותנו? כנראה להנפקה של GGR בישראל.
גורמים בשוק מדברים על כך שGGR מתכננת להנפיק בישראל באופן של חלוקת זכויות, בשווי בין 30-40 מיליון ₪, אך המספרים הנ"ל יכולים להשתנות בעקבות התוצאות בסקרי "שרמירה".
החברה אף מסרה אתמול ל"ישראל בורסה" כי היא מתכננת השקעות נוספות בישראל: " החברה רואה בישראל שוק בעל פוטנציאל רב ובוחנת כל העת חבירה לשותפויות נוספות".
לאור בניית האסטרטגיה החדשה נפוצו שמועות כי ישנה אפשרות ש- GGR ו"מודיעין יה"ש" יאחדו כוחות בנוגע לחיפושי הנפט והגז של GGR בישראל.הסיבות לעסקה הזו הן רבות- ראשית לGGR אחזקה של 10% בשרמירה, ו-30% ברישיון "שמואל", והשתלטות על החברה  יכולה לספק לה אחזקה מהותית הרבה יותר בשטחים שנראים פוטנציאליים בצורה משמעותית כולל אופציה לגילוי נפט לתפוצה מסחרית. כמו כן ל"מודיעין" ההון הנדרש על מנת לקדוח בשטחי "שרמירה" ללא הוצאה נוספת.
ביחידת ההשתתפות "מודיעין יה"ש" הכחישו את השמועות בתוקף: " אין לנו שום מידע לגבי הרצון שלהם להתאחד. מבחינתנו, אין כרגע שום דבר על הפרק, ואם היה משהו, כשותפות ציבורית, היינו מחוייבים לדווח. שיתוף הפעולה עם GGR מתבצע באופן רציף, כיאה למערכת יחסית סטנדרטית בין מפעיל לשותפים ברישיון."
"אין לי כסף אין לי"
בדומה ל"הכשרה אנרגיה" גם לGGR אין מספיק כסף לממן את כל הקידוחים בשנים הבאות.
בזמן ש"הכשרה אנרגיה" הודיעה, לא מכבר ,על ההנפקה הצפויה של חברת הבת "עמנואל אנרגיה" בישראל בדרך של חלוקת זכויות או הנפקה, ב-GGR טרם הודיעו כיצד הם מתכוונים לגייס כסף.
לחברה יש עדיין אשראי מהבנקים והון עצמי, אך עם כמות כזו של קידוחים הם יהיו חייבים לבצע גיוס, ושוב- זה יכול להוביל להנפקה בישראל במגוון דרכים ועם זאת הסבירות שהמשקיעים יפגעו מגיוס הון הנו נמוך ,עקב התחייבותה של החברה לאחרונה להטיב עם בעלי מניותיה לאור הירידות החדות בשנה האחרונה.

מהנהלת החברה סירבו למסור לנו פרטים בנוגע להנפקה בישראל, אך בחרו למסור כי האופציות שעומדות בפניהם הם רבות והם אופטימיים להמשך: " אנחנו שוקלים חלופות שונות ביחס לגיוס הון נוסף בדרכים המסורתיות אבל עד כה לא נעשה שום תוכניות ספציפיות או הסדרים. אנו רואים לנכון לגייס הון דרך שוקי המניות, שוקי אגרות החוב או הסדרי מימון אחרים, לרבות הסדרי השתתפות בהוצאות הקידוחים. לא יכולה להיות הבטחה אם ההון יהיה זמין אם לא, אנו נאלץ לצמצם באופן משמעותי או לחדול מפיתוח.
בכל מקרה, אנו מאמינים כי נוכל לגייס הון נוסף אשר בשילוב עם המזומנים שלנו יהיה מספיק כדי לשמור על כל הפעילות שלנו  בשנה הבאה".
גילוי נאות:כותב הכתבה מחזיק במניות החברה. אין להעתיק או לשכפל את הכתבה ללא מתן קרדיט לאתר "ישראל בורסה".
 
 

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: