הציבור הפסיד ומוכר:שווי תיק הנכסים הפיננסיים של הציבור ירד בחצי השנה האחרונהבכ-3%

הירידה בשווי תיק הנכסים, ברביע השני של שנת 2011, נבעה בעיקר מירידה של כ-56 מיליארדי ש"ח ברכיב המניות בארץ שהושפע בעיקר מירידת המחירים בבורסה לני"ע בתל אביב. (15-8-2011)

התפתחויות דרמטיות בתיק הנכסים הפיננסיים של הציבור ברביע השני של 2011:

מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל נמסר כי, ברביע השני של שנת 2011 ירד ריאלית שווי תיק הנכסים של הציבור ב-3%, ועמד ביוני על  כ-2.5 טריליוני ₪. זאת בהמשך לירידה הריאלית של כ-0.4% ברביע הקודם.

הירידה בשווי תיק הנכסים, ברביע השני של שנת 2011, נבעה בעיקר מירידה של כ-56 מיליארדי ש"ח ברכיב המניות בארץ שהושפע בעיקר מירידת המחירים בבורסה לני"ע בת"א (54 מיליארדים, כ-10%), בנוסף השפיעה על הירידה בשווי התיק ירידת המחירים בשוקי חו"ל (4.4 מיליארדים, 3%), וירידת ערכן של האג"ח הסחירות בישראל (3 מיליארדים, כ- 1.3%).

כתוצאה מהתפתחויות אלו, במהלך הרביע השני של 2011 נמשכה הירידה במשקלם של הנכסים הסחירים בתיק, לרמה של כ-52%.

מניות בארץ:
יתרת המניות שמחזיק הציבור קטנה  ברביע השני של 2011 בכ-56 מיליארדי ₪ (כ- 11% ) והגיעה לרמה של 465 מיליארדים. הירידה בשווי תיק המניות נבעה ברובה מירידת מחירן בבורסה לני"ע בת"א – זרם המימושים נטו הסתכם בכ-1.4 מיליארדי ₪ בלבד.  מתחילת השנה מסתכמת הירידה בשווי התיק בכ-72 מיליארדים (כ- 13%), בניגוד לרביע האחרון של שנת 2010, בו עלה שווי המניות בארץ של תושבי ישראל בכ-52 מיליארדי ₪ (כ- 11%),  בעיקר בהשפעת עליית מחירי המניות.

 

אג"ח חברות:
שווי אג"ח החברות הסחיר בתיק הנכסים ירד ברביע השני של 2011 בכ-3 מיליארדי ₪ והסתכם בסוף יוני בכ-242 מיליארדי ₪. הירידה נבעה מירידת מחירן של איגרות החוב בכ-2% (5.2 מיליארדי ₪) וקוזזה בחלקה בהנפקות נטו של כ-2 מיליארדי ש"ח (0.9%). מגמת הירידה בשווי תיק האג"ח החלה במאי 2011, לאחר מגמה ממושכת של עלייה בשווי התיק במהלך 2010 ובתחילת 2011 שהסתכמה בכ-42 מיליארדי ₪ (20%) בעיקר בשל עליית המחירים .


תיק הנכסים בחו"ל:
ברביע השני של השנה ירד שווי תיק הנכסים של תושבי ישראל בחו"ל בכ-5 מיליארדי ש"ח והסתכם לכ-287 מיליארדי ₪. רכיב המניות בחו"ל ירד בכ-4.4 מיליארדי ₪ והסתכם ל-141 מיליארדי ₪, בעיקר בשל ירידת מחירי המניות בבורסות בחו"ל, אך גם בשל מימושים נטו בהיקף קטן במניות זרות –המשקיעים המוסדיים מימשו לראשונה מניות בחו"ל לאחר תקופה ארוכה של השקעות נטו באפיק זה.  במקביל השפיע גם ייסוף השקל מול הדולר (2% ברביע השני), להקטנת שווי התיק בשקלים. ירידות נרשמו גם בשווי אחזקות האג"ח זרות (-1.3 מיליארדי ₪),  אלו קוזזו בחלקן ע"י רכיב הפיקדונות בחו"ל אשר גדל ברביע השני  בכמיליארד ₪
ברביע השני חלה ירידה של כ-2 נקודות אחוז במשקל הנכסים בסיכון עד לרמה של כ-46%.
במשקל הנכסים הסחירים נמשכה הירידה גם ברביע השני עד לרמה של כ- 52%, ירידה זו נבעה בעיקר מירידה בערכם של הנכסים לטווח קצר בארץ.

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: