עץ זה טוב בשבילכם .

כולנו יודעים כי להשקעה ירוקה בעצים יש תרומה אדירה לאיכות הסביבה , למאבק בהתחממות הגלובלית , לשיפור רמות החמצן באויר ולשמירה על המאזן האקולוגי. (26-11-2010)
כותרת המאמר איננה כותרת מקורית שלי. היא לקוחה ממאמר שהתפרסם ב- FINANCIAL TIMES ( 5-6 ביוני 2010 ) שכותרתו : "Buy a forest: wood is good for you" .
כולנו יודעים כי להשקעה ירוקה בעצים יש תרומה אדירה לאיכות הסביבה , למאבק בהתחממות הגלובלית , לשיפור רמות החמצן באויר ולשמירה על המאזן האקולוגי.
למעשה זו השקעה שגם מי שלא משקיע בה באופן ישיר יוצא נשכר.
מה שפחות ידוע הוא שלהשקעה ירוקה בעצים  יש יתרונות משמעותיים וברורים כאפיק השקעה.
במאמר זה אתייחס באופן כללי להשקעה ירוקה בעצים. המכונה גם FORESTRY  או TIMBER במאמרים הבאים ארחיב ואדון ביתרונות הנובעים מהשקעה בסוגי עצים ייחודיים המשמשים למטרות ספציפיות ופוטנציאל התשואה בהם.
באופן כללי אנו  מסווגים את הנכסים לסוגים שונים ( ASSET CLASSES    ) . כך למשל מניות הן ASSET CLASS העומד בפני עצמו וכן גם האג"ח , המקרקעין וכיוצ"ב .
העצים הם ASSET CLASS   של השקעה אלטרנטיבית אשר במשך שנים רבות הוכיחה את עצמה כהשקעה עם תנודתיות נמוכה , שאיננה תלויה בשווקים ואשר הניבה לאורך שנים תשואה גבוהה.
ממחקרים שנעשו עולה כי על פני 10, 50 ו- 100 השנים האחרונות התשואה בעצים היתה טובה מכל מדדי המניות העיקריים.
המאמר ב- FINANCIAL TIMES  מצטט את המשקיע האמריקאי האגדי  Jeremy Grantham , המנהל קרנות בהיקף של מעל 60 ביליון דולר ולדבריו זהו הנכס היחיד שהוא נמוך סיכון ובעל תשואות גבוהות אשר עלה בערכו באופן יציב במשך 200 שנים .
יצוין בהערת אגב כי נאה דורש נאה מקיים : הוא עצמו מחזיק 20% מהפורטפוליו האישי שלו בעצים. מומחה זה נמצא בחברה טובה שכן  גם קרן ההשקעות של אוניברסיטת הרווארד בארה"ב השקיעה 12% מהפורטפוליו שלה בעצים.
השקעה בעצים הינה אפיק ההשקעה ששרד את כל המשברים הגדולים של המאה ה- 20 . כך לדוגמה במשבר הגדול בשנות העשרים והשלושים העץ עלה ב- 233% כאשר בתקופה זו המניות נפלו ביותר מ- 70% .
לעצים יש קורלציה נמוכה לשווקים ולסוגי השקעות אחרים אך לעומת זאת קורלציה גבוהה לאינפלציה. במילים אחרות – השקעה בעצים מאזנת באופן אידיאלי פורטפוליו של השקעות תנודתיות כגון מניות  ואג"ח ומהווה מגן טוב בפני אינפלציה . ישנם מחקרים המצביעים על כך ששמוש בעצים כחלק מהפורטפוליו משפרת את התשואה הכוללת ומקטינה את התנודתיות.  (ראו טבלה מטה ) המשקפת את היחס בין התשואה לתנודתיות בכמה אפיקי השקעה מקובלים ומדדים ידועים – שמו לב למיקום המצוין של השקעה בעצים שמשמעותו תשואה גבוהה יחסית וברמת נמוכה של תנודתיות.
חשוב לציין שהתמיכה בעצים כאפיק השקעה אינה מתבססת רק על ההיסטוריה החיובית של השקעה בעצים וסגולותיו היחודיות של ASSET CLASS זה, אלא גם מתוך ראיה של התמונה הגדולה של הכלכלה הגלובלית. על פי מחקר של איגוד המזון והחקלאות של
האו" ם - העולם איבד ביו השנים 1990 – 2005 כ – 70 מליון הקטר של עצים ( 700 מליון דונם )  .את הפער הזה יש כמובן להשלים.
 מחקר אחר של האו"ם קובע כי נהיה ב"גירעון" של עצים לפחות עד שנת 2030 .
ההיצע מצומצם אבל הביקוש בעליה מתמדת . לסין וארה"ב במיוחד יש תיאבון בלתי נדלה לעצים. למרות שיש אולי תחליפים שונים ( מתכת פלסטיק וכו` ) האנשים בכל רחבי העולם עדיין מעדיפים את העץ הוותיק והמוכר.
אציין כי הדרישה הגוברת ל- BIO FUEL המופק מעצים פותחת אופקים חדשים ואפשרויות השקעה חדשות בתחום העצים – ועל כך בכתבות ההמשך.
אסיים בציטוט מתוך מאמרו של  Jeremy Grantham :
"Today, it seems if you want security and growth, you should forget the equity markets and “think of crisp pine-scented air and virgin forests: think timber” ".

 

 

 

כותב המאמר , עו"ד מיקי שמואלביץ ( LL.B.  , LL.M. ) דוקטורנט למשפטים , מתמחה בהשקעות שאינן תלויות בשווקים ובהשקעות offshore  - מייסד "עץ ופלי" -  בית ההשקעות הירוקות . 

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: