מנכל ביוליין בראיון מיוחד לישראל בורסה:הפורטפוליו של ביוליין רק הושבח בשנה שחלפה

מנכ"ל חברת "ביוליין" ד"ר כנרת סויצקי, עונה בראיון מיוחד לשאלות שמעניינות את המשקיעים-סיבת התרסקות הנייר, חלוקת האופציות למנהלי החברה,התעניינות חברות גדולות במוצריה,ההנפקה בנסד"ק,והסיפור המסובך של מסחור התרופה לסכיזופרניה. ראיון עם יד על הלב. (4-7-2011)

 

עינב כהן

"תור הזהב" של הביוטכנולוגיה בישראל, לפני עידן מניות האנרגיה הציג לנו את אחת החברות המבטיחות בישראל- חברת ביוליין.

החברה נוסדה בשנת 2003 על ידי "קודקודים" מובילים בתחום מדעי החיים בישראל, ביניהם חברת טבע, קרנות הון הסיכון גיזה ופיטנגו (מאז הקרן מכרה את אחזקתה בחברה) וחברת הדסית. המודל העסקי של ביוליין מבוסס על שלושה שלבים: רכישת זכויות על מולקולות מאוניברסיטאות ומכוני מחקר בעיקר בישראל, ביצוע של בדיקת היתכנות של אותן המולקולות בניסויים פרה קלינים, המשך פיתוח עד לשלבים קליניים בבני אדם וחתימת הסכם עם חברת תרופות שגם תשלים את הפיתוח הקליני של המוצר.

החברה עלתה מאות אחוזים ואף קיבלה המלצות רבות, עד שהשנה קרו כמה תקלות שדרדרו את המנייה בלמעלה מ60%.

מה קרה לאחד הניירות המבטיחים בבורסה הישראלית? מה כל כך אכזב את המשקיעים?

מנכ"ל חברת "ביוליין" ד"ר כנרת סויצקי, מתראיינת  בראיון מיוחד ויוצא דופן ל"ישראל בורסה" ועונה בפעם הראשונה על השאלות הקשות באמת-מדוע המנייה נשחטה בצורה כה אכזרית, לשם מה חלוקת האופציות הנדיבה לעובדים, היכן ההתעניינות של החברות הגדולות במוצריה של ביוליין,מה קורה עם ההנפקה הצפויה בנסד"ק,מה היה הסיפור עם חברת סייפרס על מסחור התרופה לסכיזופרניה, והאם העתיד של ביוליין עומד להשתנות.

מנכלית הבורסה ,אסתר לבנון, אמרה בכנס בתחילת שנה: "אני לא יודעת להעריך חברות ביומד בישראל" , מה את חושבת על המשפט שלה והאם בלתי אפשרי לשערך כמה חברת "ביוליין" שווה?
"אני בהחלט מסכימה שזו משימה לא פשוטה  למי שלא מכיר את התחום (וחי ונושם אותו). אני זוכרת שבהנפקה הראשונה של החברה בתחילת 2007 מצאנו את עצמנו מסבירים ממש את מושגי היסוד, כיום המצב הרבה יותר טוב וישנה הבנה בסיסית, אך  בכדי להגיע להבנה מעמיקה ועל מנת לבחון לעומק את טיב הניסוי המשמעות שלו צריך הבנה מקצועית גבוהה והכרת השטח ברמת הפיתוחים בעולם".

מדוע לדעתך בחו"ל ישנם אנליסטים המסקרים חברות ביומד, לעומת ישראל שסיקור חברות הביומד שואף לאפס?
"בשוק האמריקאי והאירופאי ישנן חברות ענק מתחום פיתוח התרופות, כמו כן חברות בינוניות יותר וגם חברות קטנות. אני מניחה שזה הוביל את שוק ההון להתמקצע גם לכיוון של חברות ביומד".

ביוליין נסחרת ב30% בלבד מעל ההון העצמי שלה, כאשר חברות מקבילות לכם נסחרות בחו"ל בפי 3-4 מההון העצמי שלכם. כיצד את מסבירה עובדה זו?
"כידוע לנו כחברה בורסאית אסור להגיב על שווי החברה ושאלה הזו צריכה להיות מופנית למשקיעים,   אני מניחה שכל אחד יכול לעשות את החישוב שלו כשהוא לוקח בחשבון את טווח  הזמן בו המוצרים אמורים להגיע לשוק, ואחוז הסיכון שקיים בכל פרויקט ואת שווי השוק של כל מוצר ולחשב את השווי שהוא גוזר לחברה. לחברה כמובן יש את התחשיבים שלה".

הקטנתם את הוצאות המו"פ בכמעט חצי לעומת הרבעון המקביל, אך מצד שני ההפסד גדל. תוכלי להסביר את הסיבה?
"כפי שדיווחנו בדוח הדירקטוריון של החברה לרבעון הראשון של שנת 2011, הוצאות המחקר ופיתוח ירדו עקב סגירת מספר פרויקטים במהלך 2010 וקליטת מספר פרויקטים חדשים במהלך המחצית השנייה לשנת 2010 ובמשך הרבעון הראשון לשנת 2011, כאשר פרויקט בתחילת דרכו מתאפיין בהוצאות נמוכות יחסית. החברה צופה כי עלויות הפיתוח יגדלו בהדרגה ביתרת שנת 2011.  זאת עיקר הסיבה לקיטון בהפסד לתקופה ,ולא לגידול כפי שציינת".

רכשתם חזרה את ה-BL-1020 מסייפרס. אפשר לדעת מה קרה שם? הרי הם בטח נתנו הסברים.
"ביולי 2010 כחודש לאחר חתימת ההסכם בין ביוליין לסייפרס (שכלל מכירת זכויות בצפון אמריקה ומקסיקו בלבד), קרן הגידור האמריקאית רמיוס החלה תהליך של השתלטות עוינת על חברת סייפרס, עד ינואר 2011 לא היה ברור מי יהיה הבעלים של סייפרס. בינואר השנה הושלם תהליך הרכישה של החברה ורויאלטי פארמה הפכה לבעלים של סייפרס. רויאלטי פארמה מתמחה בהשקעות בתחום הביו-פרמצבטיקה (היוון תמלוגים של תרופות שהן "בלוקבסטר"). מדובר בחברה רווחית שאיננה עוסקת בפיתוח תרופות (חברה של כ- 12 עובדים בלבד). ההסכם שלנו עם סייפרס לא אפשר לרויאלטי פארמה לעצור את פיתוח  הפרויקט אי לכך הם היו חייבים להחזיק את עובדי סייפרס בכדי ולתמוך בפרוייקט. עובדה זו הובילה למצב של תמיכת רויאלטי פארמה בתשתית של חברה שלמה מסביב לניסוי קליני אחד (אכן אחרי החזרת הפרוייקט רויאלטי פארמה החלה בפירוק חברת סייפרס כולל פיטורי כל עובדי החברה). שנית סברה רויאלטי פארמה כי לאחר רכישתה ובהתאמה  לאסטרטגיה העסקית שלה יושגו תוצאות עדיפות אם בהמשך המולקולה תמוסחר באופן גלובלי. לאור זאת התדיינו רויאלטי פארמה וביוליין והגיעו להסדר בו ביוליין תקבל על עצמה את האחריות להמשך הניסוי הקרוב ואת המשך המסחור של BL-1020 תוך שמירת חלק מהזכויות הכלכליות על ידי סייפרס".

לפני כשנה, שמחת מאד שההסכם נחתם, ומצד שני, גם שמחת שהתרופה חזרה אליכם. תוכלי להסביר מדוע?
"אני אתחיל בהקדמה קצרה בכדי להסביר את הרקע לעסקה. בתחילת הדרך כשביוליין החלה לפתח את ה BL-1020 המחשבה הייתה שזו תהיה תרופה אנטי-פסיכוטית עם מיעוט תופעות לוואי ,שכן כל התרופות לסכיזופרניה הינן עם תופעות לוואי מה שגורם להרבה חולים להפסיק ליטול את התרופות.כיוון שיש הרבה תרופות בשוק עם אפקטים אנטי פסיכוטיים ידענו שהמסלול הרגולטורי הוא ברור ולכן השותף האידיאלי עבורנו יהיה אחד מהחברות הגדולות שיש להן את היכולות הפיננסיות, האופרטיביות והשיווקיות. כשהתבררו תוצאות הניסוי (EAGLE, Phase IIb) נדהמנו לגלות כי לBL-1020 יש לא רק פעילות אנטי פסיכוטית עם פרופיל בטיחות טוב יותר אלא גם אפקט קוגניטיבי שהוא סיגניפיקנטי סטטיסטית ובעל משמעות קלינית. כאן הייתה פריצת דרך אמיתית. העובדה הזו שינתה מבחינתנו את הפרופיל של השותף האידיאלי. קרי, אנו רצינו שותף יצירתי שיכול להתוות את הדרך למוצר חדש מסוגו (יש עוד תרופות בפיתוח שהן בעלות אפקטים קוגניטיביים, אבל אף אחת מהן איננה תרופה שהיא גם אנטי פסיכוטית וגם קוגניטיבית ולכן קווי היסוד של הרשויות הרגולטוריות אינם מתאימים לתרופה שלנו). בסופו של דבר החברה צריכה לחשוב מה הפרוטוקול הנכון ביותר בכדי שהתרופה תגיע בסופו של דבר לשוק. ידענו שלסייפרס קיימת היכולת הפיתוחית הדרושה לנו ואת היצירתיות הרגולטורית הנכונה (הם עשו דרך דומה עם התרופה שלהם למחלת הפיברומיאלגיה) ופחות חששנו מהיכולות השיווקיות והמימוניות של סייפרס כיוון שידענו שאם הניסוי הבא יראה תוצאות טובות סייפרס תוכל לגייס את הכסף הדרוש להמשך הפיתוח. כמו כן,  בהמשך הדרך היא תוכל למצוא שותף למסחור התרופה כמו שקורה הרבה פעמים בתחום של פיתוח תרופות. במקרה שכזה, אנחנו אדישים לעוד שותפים בדרך כיוון שהתמלוגים שלנו הם אחוז מהמכירות.

מעל לכל השיקולים הפיתוחיים, ידענו שזו עסקה מצויינת מבחינה כלכלית. כמו כן, לפני חתימת העסקה עם סייפרס ביוליין עשתה בדיקת נאותות לסייפרס ובעקבות זאת הכנסנו 2  נקודות משמעותיות להסכם שהוכיחו את עצמן:
1. התשלום הראשון (upfront) של 30 מיליון דולר ישב בנאמנות (עד לאישור ההסכם ע"י המדען הראשי). להזכירכם, ניסיון ההשתלטות על סייפרס החל לפני העברת הכסף לקופת ביוליין.
2. הסכם הפיתוח של המוצר היה חלק אינטגרלי מההסכם. עובדה שבכל תקופת ההשתלטות ולאחר מכן כשרויאלטי פארמה הפכו לבעלי החברה, הפתוח נמשך ללא שום עיכוב ולשביעות רצוננו המלאה.
כשהתקבל המוצר חזרה לידינו למרות שהופתענו ראינו את הצדדים החיוביים ואני אפרט:
3. התקבלו 30 מיליון דולר לא מדללים  
4. פיתוח ה- 1020 התקדם על פי התכנון   (כולל הגשות רגולטוריות)
5. סייפרס השקיעה בפיתוח מעל 10 מיליון דולר נוספים, וביוליין תחזיר אותם רק בעתיד ורק כנגד תקבולים
6. הזכויות הגלובליות המלאות על המוצר נמצאות כעת בידי ביוליין
7.הפטנט המגן על המוצר אושר בארה"ב

כך שלמרות שזה נראה כמו שאנחנו לא עקביים ("שמחנו מסייפרס כשותף אבל גם שמחנו שהמוצר חזר לידינו"), אני חושבת שהרווחנו לא מעט ותמונת המצב הרבה יותר אופטימית ממה שהצלחנו להעביר לציבור המשקיעים שלנו".
 
ידוע שמשקיעי המנייה התאכזבו מאד מהחתימה עם סייפרס, ציפו לחברה גדולה בהרבה. את יכולה להבין את האכזבה?
"אני חושבת שהסיבה המרכזית נעוצה בעובדה שהשוק ציפה לחברה גדולה שתיקח על עצמה את המשך הפיתוח של התרופה.  עם זאת, חייבים להבין שלא תמיד חברה גדולה היא המתאימה להמשך פיתוח ובמיוחד במקרים בהם צריך לא מעט חדשנות ויצירתיות בהמשך הפיתוח".

האם הפעם נראה הסכם עם חברה גדולה בהרבה? ואם כן,תוך כמה זמן זה אמור לקרות.
"על השאלה הזו אינני יכולה לענות בשלב זה. רק לפני כחודש הודענו על קבלת מלוא הזכויות של הBL-1020 . אנחנו בוחנים את כל האפשרויות שעומדות בפנינו לגבי המשך הפיתוח ומימון הפיתוח כשכל הגורמים נלקחים בחשבון (כגון יכולת פיתוח, זמן סגירת עסקה וכ"ו".

האם יכול להיות שאתם תפתחו עד הסוף את BL-1020 ? האם יהיה לכם כסף לסיים את הניסויים ואולי אף לשווק אותה בעצמכם לשוק?
"ביוליין לא תפתח את המוצר עד השוק, מכיוון שזה לא המודל העסקי של החברה".

יש לכם בצנרת 13 פיתוחים. לא עדיף להתמקד ב-2 המתקדמים ביותר עד השלבים הסופיים ואז להימכר לחברת ענק?
"נכון להיום יש לנו 14 מוצרים, כולל מולקולת ה-BL-7040 שנכנסה לפורטפוליו בשבוע שעבר ומוכנה לphase II-. המודל העסקי שלנו נותן מענה לסיכון הכרוך בפיתוח תרופות. אנו מאמינים שבכדי להתגבר על "הניצולת נמוכה" שקיימת בשוק פיתוח התרופות צריך שבכל רגע נתון יהיו מספר תרופות דו ספרתי בצנרת. בדרך זו החברה מפזרת סיכונים".

תוכלי לספר על הפוטנציאל של התרופה לסכיזופרניה, האם אתם מובילים בשוק הזה? מתי התרופה צפויה לצאת ומה הפוטנציאל הכספי?
"בדו"ח השיווקי שהפרנקל גרופ (חברה בין-לאומית שעושה ניתוחי שוק בתחום הפארמה) עשו עבורנו (פורסם בכנס משקיעים בספטמבר 2009), הם העריכו כי תרופה עם אפקט קוגניטיבי יכולה למכור בארה"ב בלבד מעל ל3 מיליארד דולר בשנה.
לגבי זמן הגעת התרופה לשוק עוד מוקדם מלהעריך אחרי הניסוי הקרוב נוכל לתת הערכות".


מולקולת BL-1021  נכנסה לניסוי קליני שלב 1 ,השוק שלו מוערך ב2.4 מיליארד דולר. לאן פני החברה בכל הקשור לתרופה הנ"ל?
"השוק של התרופות לכאב נוירופתי (כאב שמקורו במערכת העצבים המרכזית) הוא שוק גדול ולמרות שישנן לא מעט תרופות בשוק (גם גנריות) עדין הצורך קיים. הBL-1021 היא תרופה שהייחודיות שלה היא מיעוט תופעות לוואי. ע"פ התוצאות הפרה-קליניות ובהשוואה עם מספר תרופות שונות הראנו את היתרון של הBL-1021. כמובן שצריך להמשיך ולהראות את האפקט גם בקליניקה. אנחנו מאמינים שבמקרה הזה ה- Phase I יכול לשפוך לא מעט אור, כיוון שזהו ניסוי שבוחן בעיקר את בטיחות התרופה".

תרופת ה-BL-5010 לטיפול בנגעי עור סיפקה תוצאות חיוביות מאד בפייס I/II. מה את חושבת על הפוטנציאל של המוצר הזה?
"המוצר הינו מוצר ייחודי כיוון שאיננו תורם רק להורדת הנגע מהעור אלא גם לשימורו (אפשרות לעשות היסטולוגיה – בדיקת הרקמה -  לאחר שהנגע מוסר). בימים אלו אנחנו משקיעים הרבה זמן בבחינת השוק כיוון שהעובדה כי אפשר לעשות בדיקה היסטולוגית פותחת בפנינו את הדלת לעוד אינדיקציות של נגעי עור מסוגים שונים".

יש לכם הצלחות בניסויים קליניים בתרופות עם שווי שוק מדהים. למרות זאת לא ראינו מצד חברות גדולות התעניינות בכם. מדוע ?
"בגוף השאלה קיימת הנחה שחברות גדולות לא מתעניינות במוצרי החברה. החברה לא פרסמה מעולם מי החברות שאיתן היא דיברה/מדברת (אנחנו חתומים על הסכמי סודיות עם החברות ולכן נמנע מאתנו לפרסם את שמות החברות).  אני יכולה להגיד באופן כללי שהחברות הגדולות הן חברות שלא אוהבות סיכון ובהרבה מהמקרים הן מעדיפות לשלם יותר אבל לרכוש מוצרים בשלבים יותר מאוחרים".

האם החברה מקיימת כעת מו"מ עם חברות תרופות גדולות על מסחור התרופות שלכם?
"אינני יכולה להגיב באופן קונקרטי לשאלה זו. החברה כל הזמן נפגשת עם חברות קטנות, בינוניות וגדולות. אנחנו מאמינים באינטראקציה הזו גם אם זה לא למטרות מסחור. שיחות עם חברות הינן חשובות . בכדי  לשמור על דיאלוג ובכדי לקבל משוב".

מניית החברה התרסקה ב-60% בשנה האחרונה. האם את יכולה להבין מדוע?
"אני חושבת שהיו מספר אירועים ש"לא עזרו" : ציינו כבר את חוסר שביעות רצון המשקיעים מהעסקה עם סייפרס ובהמשך ניסיון ההשתלטות העוינת וקבלת המולקולה חזרה, כמו כן החשש של המשקיעים מהנפקת החברה בנאסד"ק. כל הסיבות שמניתי אינן סיבות שנובעות מפיתוח ואינן משקפות את הערך האמיתי של חברה שצריך להיגזר בין השאר מפורטפוליו המוצרים של החברה".

בית ההשקעות הלמן אלדובי נתן רק לפני שנה יעד של 8.5 ₪ למנייה, מרחק של 500% מהשער הנוכחי, האם את חושבת שזה מחיר ראוי לביוליין גם היום?
"כפי שציינתי, אני לא יכולה להתייחס לשווי הגלום של החברה. מה שאני יכולה לומר הוא שהפורטפוליו של ביוליין רק הושבח בשנה שחלפה".

הענקתם בונוס של 400 אלף דולר למנהלים, אתם מחלקים אופציות בנדיבות, את אישית מרוויחה70 אלף ₪ בחודש. מדוע לדעתך המשכורות האלה מוצדקות כאשר החברה מפסידה?
"הבונוס של ה400 אלף דולר ניתן לכלל עובדי החברה ולא רק למנהלים. הבונוס ניתן בעקבות 2 העסקאות: BL-1020 וBL-1040 שהכניסו לחברה כ 47 מיליון דולר עד היום.
לגבי חלוקת האופציות: ביוליין נתנה לעובדיה אופציות כיוון שמאז ההנפקה ב2007 לא ניתנו אופציות לעובדים וכמות האופציות של העובדים שלא הייתה vested הייתה נמוכה מאוד (וזה לא מצב "בריא")  כמו כן החברה ערכה בדיקה והשוואה דקדקנית של  אחוז האופציות שבידי העובדים וההנהלה (ESOP) לעומת חברות ציבוריות אחרות בתחום הביומד ומצאה כי גם לאחר המענק האחרון של האופציות  אנחנו נמצאים בחצי הנמוך של הסקלה.
כמו כן נתנו אופציות עם תקופת מימוש של 5 שנים בלבד (כמעט תמיד חברות נותנות אופציות עם תאריך תפוגה של 7-10 שנים).
לגבי תנאי העסקתי: כחברת דירקטוריון בחברה כל תנאי העסקתי מאושרים באסיפה כללית וכך היה".

יש משקיעים הטוענים כי חלוקת האופציות הנדיבה שלכם מונעת מהמנייה לטפס שכן במחירי מימוש מסוימים הבכירים מוכרים את המנייה ומפילים אותה. את למשל קיבלת 500 אופציות במחיר מימוש של 502 ₪. תגובתך?
"אני לא מאמינה שזו הסיבה להתנהגות המניה . המחירים של האופציות שנתנו לעובדים מאז כניסתי לתפקיד הם משמעותית יותר גבוהים ממחיר המניה כיום כך שזה לא הגיוני. כמו כן, אני וכל אנשי הנהלת החברה לא מכרנו אופציות בשנתיים האחרונות.
אני קיבלתי חבילת אופציות אחת לאחר כניסתי לתפקיד הנוכחי וכפי שציינת בגוף השאלה היא מעל למחיר מימוש של 5 ₪" .

אתם מדברים כבר שנתיים על הנפקה בארה"ב אך זה לא יוצא לפועל. לאחרונה פורסם כי הנפקת תעודת ADR תאפשר לביוליין להיסחר בארה"ב מבלי להיות כפופה לתקנות SECועלויות רישום ישיר. האם אנו כרגע קרובים סוף סוף להנפקה?
"ליתר דיוק, החברה מדברת על הנפקה קצת פחות משנה. חלק ממטרות ההנפקה הן חשיפה של החברה למשקיעים זרים ולשותפים פוטנציאליים  בשווקי הביומד בעולם.  אתמול הודענו באופן רשמי  על רישום מניות החברה למסחר בבורסת הנאסד"ק באמצעות ADR, ללא גיוס הון בשלב זה. אנו מאמינים כי רישום החברה בבורסה הראשית בהחלט עונה על הצורך החשיפתי שציינתי.  העובדה שרישום החברה נעשית בבורסה הראשית, משמעותה שהחברה כן כפופה לדרישות ה-SEC האמריקאי, ואי לכך החברה נדרשה כחלק מהמהלך למשוך את התשקיף שהגשנו בעבר, ולהגיש דו"חות רלוונטיים למסלול הנוכחי במקומו". 

מה טווח המחירים בה תונפק ביוליין?
"אם וכאשר ביוליין תחליט להנפיק בנאסד"ק טווח המחירים יקבע".

כיצד ההנפקה בארה"ב תעזור לבעלי המניות, וכיצד תעזור בהתפתחות החברה?
"החברה חושבת שמקומה בנאסד"ק, הסיבה העיקרית להנפיק בנאסד"ק נעוצה בין היתר במודל העסקי של החברה, אנחנו מחפשים שותפים להמשך פיתוח הפרוייקטים שלנו. נאסד"ק נותן לנו את החשיפה לה אנו דרושים אבל כפי שציינתי מספר פעמים בעבר, אנחנו לא נעשה את המהלך הזה בכל מחיר". 

האם ישנן עוד טכנולוגיות קליניות שביוליין לוטשת לעברן עין כרגע?
"רק בשבוע שעבר הודענו על הכנסה של עוד פרוייקט לפייפליין שלנו פרוייקט המוכן ל Phase II"
.

האם החברה מתכוונת להתפתח עוד או להתמקד בפיתוחים הקיימים בצנרת כרגע?
"החברה תמשיך ותכניס פרוייקטים לפייפליין שלה (כשהתוכנית עומדת על 4-8 פרוייקטים חדשים בשנה) וכמו כן החברה תסגור פרוייקטים שלא יבשילו כמצופה (כשהמטרה היא לעשות זאת בשלבים מוקדמים ככל האפשר כשההשקעה היא יחסית נמוכה)".


אילו דברים את מתכוונת לעשות על מנת להיטיב עם משקיעי החברה?
"לפני כמספר חודשים הבנו שחייבים למצוא ערוצי תקשורת עם המשקיעים שלנו, ופגישות עם המוסדיים אותם נהגנו לעשות באדיקות הינן חיוניות אך לא מספיקות. לצערי לאור המשא ומתן עם רויאלטי פארמה לא יכולנו להתפנות ולאחרונה אנחנו משתדלים בכל דרך אפשרית להיות זמינים ונגישים למשקיעים ולערוך פעילויות יזומות, כולל פעילויות מול משקיעים פרטיים ומוסדיים, חשיפה תקשורתית והסברה משופרת.

בהקשר אחר, בחודש האחרון הודענו שהחברה החלה בהליכים הנדרשים לצורך הארכת תקופת המימוש של כתבי האופציה, על מנת לאפשר למשקיעים לקבל החלטת השקעה מושכלת  אשר תהיה מבוססת על תוצאות הניסויים ב-2 המולקולות BL-1020 וBL-1040"

היכן את רואה את ביוליין בעוד שנתיים?
"החזון של ההנהלה ומועצת המנהלים של החברה הינו לבסס מעמדה של ביוליין כחברה לפיתוח תרופות אתיות ואנחנו מאמינים שהחזון שלנו יהיה יותר מציאותי בשנתיים הקרובות כשלביוליין יהיו מספר פרוייקטים מתקדמים בפיתוח. קרי, BL-1020 יסיים את הPhase II/III, BL-1040 יסיים את הניסוי הפיבוטלי הראשון שלו, אותו ניסוי שאמור לשמש להתחלת אישורים באירופה ובנוסף הניסוי הפיבוטלי השני יהיה בעיצומו (לצורך אישורים בארה"ב). כמו כן יהיו עוד מוצרים בשלבים קליניים מתקדמים יותר ופרוייקטים קליניים חדשים. אני סבורה כי נוכל  להראות ללא צל של ספק שיש כאן חברת תרופות שיודעת למצוא את הפרוייקטים המתאימים ולהמשיך ולפתח אותם יחד עם כל האתגרים שבדרך.

יש משהו שחשוב לך להגיד למשקיעים בסיום?

"כדאי לשים לב, שביוליין הצליחה בתוך כ 7 שנים להשביח שני מוצרים שרכשנו מהאקדמיה (שלב מחקרי), לשלב של ניסויים פיבוטליים. זהו השג חסר תקדים שלא תמיד משקיעים מבינים את המשמעות שלו- זה לא נקודה טריוויאלית בעולם שלנו ובהחלט יש בה להעיד על היכולות והמחוייבות של ההנהלה והעובדים לפעול להשגת יעדים שאפתניים שמובילים לתוצאות מרשימות".

כותב הכתבה עשוי להחזיק במישרין או בעקיפין בנייר המוזכר. אין בנכתב שום המלצה לרכישת המנייה.

אין להעתיק או לשכפל את הכתבה ללא אישור בעלי האתר.

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: